Boek Peter Positief – Een aantal prominente mensen lazen het reeds vooraf. Hun ‘blurb’ over het boek!

Waarschijnlijk hebben jullie met de titel van deze blog een nieuw woord bijgeleerd.

Voor mij was ‘blurb’ ook een nieuw mooi woord.. Een blurb is eigenlijk een korte boekrecensie in een aantal zinnen. Een positieve noot over de inhoud van het boek.

In het kader van een toekomstige samenwerkingen en ook ter controle van studies en wetenschappelijke elementen die verwerkt zijn in het boek Peter Positief, lazen een aantal professionals in hun vakgebied het boek vooraf. Het is voor mij een hele eer om met deze mensen te kunnen samenwerken.

Zij werken tevens mee aan een uitzonderlijke boekvoorstelling op ‘zaterdag 07 november 2015 tussen 14.00 u en 15.00 u’ op het ‘Rode Podium’ in hal 4 van de Boekenbeurs te Antwerpen. Ze vormen samen met mij een panel team geleidt door een bekende Vlaming als moderator die we graag nog even geheim houden.

Alle info en tevens persbericht – klik hier of via de Facebookpagina www.facebook.com/peterpositief 


Dit zijn hun ‘blurbs’ over het boek Peter Positief
!

“Een eerlijk relaas over homo zijn, liefde in tijden van hiv, de uitdagingen van seropositief zijn, en nooit opgeven. Zeer verhelderend voor mij. Het relaas van een mens van vlees en bloed achter de statistieken en de wetenschap. Een inspirerend levensverhaal van een geboren optimist die blijft dromen.”
– professor Marie Laga, Instituut voor Tropische Geneeskunde

 

“Kruip in z’n vel, stap in z’n schoenen, en ervaar op intieme manier het levensavontuur van Peter, die eerst zijn identiteit als homofiel ontdekt en verkent, en dan op zoek gaat naar de ware liefde. Hoewel dat pad gekruist wordt door obstakels, waaronder hiv+ diagnose, is Peter Positief een inspirerend testament van – en een ode aan- een positieve levensingesteldheid en wilskracht.”
– Koen Van Rompay, D.V.M., Ph. D., hiv/aids-onderzoeker aan de California National Primate Research Center

 

“Peter Positief leest als een vrolijke vrijmoedige film. Het vertelt het inspirerende levensverhaal van iemand die nieuwsgierig en met volle teugen leeft en alles uit het leven wil halen.
– Erika Vlieghe, Instituut Tropische Geneeskunde, hoofd Tropische Ziekten in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en Nationeel Ebola Coördinator FOD Volksgezondheid

 

“Peters levensrelaas getuigt van een ongelooflijk optimistische ingesteldheid, ook nadat hij vernam dat hij hiv heeft. In de jaren 1980 waren hiv en aids heel erg zichtbaar in het homomilieu. Mettertijd maakten allerlei behandelingen het gelukkig mogelijk om het aids stadium te voorkomen en een soortgelijke levensverwachting te hebben als iemand zonder hiv. Een minder gunstig neveneffect was dat hiv in de taboesfeer terechtkwam, waardoor mensen er niet meer over praten. Met deze sterke getuigenis doorbreekt Peter dat stilzwijgen, inspireert hij anderen om zijn voorbeeld te volgen en elkaar te steunen. Een begripvolle omgeving maakt zo’n tweede coming-out immers veel makkelijker.”
– Yves Aerts, Coördinator van de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel çavaria

 

“Een positief doordrongen verhaal van een persoon met hiv die het leven bewandelt met een grote persoonlijke ambitie. Peter struikelt niet over de obstakels die een realistisch leven met hiv biedt. Noch de diagnose hiv positief, temperen zijn optimisme en doorzetting. Integendeel Peter lééft zijn leven mét hiv zonder taboe en stigma. Een levensvisie die bewijst dat normaliseren van hiv moet kunnen en persoon per persoon, door één man per keer zal gebeuren. Want één man kan wel dégelijk een verschil maken.”
– Frankie Devuyst, Stichter en Voorzitter Raad van Bestuur Hiv Vereniging België/Association Vih Belgique asbl

 

Het boek is reeds verkrijgbaar in de boekhandels in België en Nederland

Veel leesplezier!

Auteur Peter Dombret alias Peter Positief
EPOU_15_cover peter positief.inddLogo Boek Peter Positief blauwe achtergrond

2 Comments on “Boek Peter Positief – Een aantal prominente mensen lazen het reeds vooraf. Hun ‘blurb’ over het boek!”

  1. Pingback: Haal alles uit de kast met je boekpromotie

  2. Pingback: Haal alles uit de kast met je boekpromotie | BoekenBusiness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: