Peter Positief bij Komen Eten op VIER met de ondetecteerbaar is onoverdraagbaar boodschap

Komen Eten 2018 met de U=U boodschap

Komen Eten, Seizoen 2018, eerste afleveringen, met Peter Positief die de U=U boodschap verkondigt voor de maatschappij te sensibiliseren dat, als je seropositief bent en je bent ondetecteerbaar , je niet meer besmettelijk bent voor andere personen!

Een boodschap die heel de maatschappij moeten horen om er zich van bewust te zijn. Een hemels verschil voor alle seropositieve mensen die trouw hun HIV medicatie nemen en hierdoor niet meer besmettelijk zijn en makkelijker een relatie kunnen aangaan met een sero-negatief persoon. Discordante koppels moeten geen schrik meer hebben op een besmetting. Bovendien kan de seronegatieve persoon van het koppel nog extra PrEP nemen. Hierdoor heb je een 200% zekerheid van geen overdacht meer, ook al is dat niet echt nodig als de seropositieve persoon van het koppel een ondectecteerbare virale lading heeft.

Ik doe in de aflevering mijn ‘coming out’ als homo en seropositief zijnde aan de drie andere mede-kandidaten. Ze hadden het homo zijn helemaal niet door, laat staan het seropositief zijn. De bedoeling was om hun reacties te kunnen zien en vastleggen in het programma. Wat blijkt, dat Peter, Peter mocht blijven voor hun met een groot respect voor mijn positieve instelling en dat wordt in de aflevering bezegeld met een ‘groepskunnfel’.  Knuffel is sowieso het handelsmerk van Peter Positief.


Vanaf maandag 16 april haalt VIER zijn beste servies weer uit de kast voor het negentiende (!) seizoen van ‘Komen Eten’. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zit alvast een man met een bijzonder levensverhaal.

De hoofdingrediënten van ‘Komen Eten’ bestaan ook in het negentiende seizoen nog steeds uit vier Komen Eters die zoals altijd voor tonnen sfeer en gezelligheid zorgen. Ivan Pecnik zorgt dan weer voor de sappige commentaar bij de beelden. Het nieuwe seizoen wordt in gang gezet door Ans (26), Dirk (56), Myriam (40) en Peter (49). Die laatste heeft een opmerkelijk levensverhaal. Peter, die als wellness-, sport- en business coach werkt in Schaarbeek, wordt binnenkort 50 en op dat moment zal hij ook 20 jaar seropositief zijn.​ Toen hij de diagnose te horen kreeg, stond Peter een moeilijke tijd te wachten. Gelukkig liet hij het hoofd niet hangen en gaf hij zijn ziekte een plaats. Peter geniet nu van elke dag en besloot de ‘sero’ te laten vallen. “En zo werd Peter Positief geboren”, vertelt hij.

 

Zie artikel Het Laatste Nieuws – klik hier

Zie ook link naar website van Komen Eten op Vier – Klik hier

 

Herbekijk hier online de aflevering van Komen Eten waar Peter Positief de vertelt over zijn seropositief zijn, maar ondetecteerbare virale lading van het HIV virus en hierdoor niet meer besmettelijk voor andere mensen. Zelfs niet met onbeschermde anale sex of geen enkele andere manier. De U=U of Undetectable = Untransmittable, die een uitermate groot verschil maakt voor mensen die leven met HIV en niet meer besmettelijk zijn voor andere. Een boodschap die iedereen, en niet alleen de seropositieve, een gerustheid geeft om terug met meer vrijheid sex te beleven.

Geniet van de aflevering

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: