Boekrescensie Peter Positief

“Een eerlijk relaas over homo zijn, liefde in tijden van hiv, de uitdagingen van seropositief zijn, en nooit opgeven. Zeer verhelderend voor mij. Het relaas van een mens van vlees en bloed achter de statistieken en de wetenschap. Een inspirerend levensverhaal van een geboren optimist die blijft dromen.”
– professor Marie Laga, Instituut voor Tropische Geneeskunde

“Kruip in z’n vel, stap in z’n schoenen, en ervaar op intieme manier het levensavontuur van Peter, die eerst zijn identiteit als homofiel ontdekt en verkent, en dan op zoek gaat naar de ware liefde. Hoewel dat pad gekruist wordt door obstakels, waaronder hiv+ diagnose, is Peter Positief een inspirerend testament van – en een ode aan- een positieve levensingesteldheid en wilskracht.”
– Koen Van Rompay, D.V.M., Ph. D., hiv/aids-onderzoeker aan de California National Primate Research Center

“Peter Positief leest als een vrolijke vrijmoedige film. Het vertelt het inspirerende levensverhaal van iemand die nieuwsgierig en met volle teugen leeft en alles uit het leven wil halen.
– Erika Vlieghe, Instituut Tropische Geneeskunde, hoofd Tropische Ziekten in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen en Nationaal Ebola Coördinator FOD Volksgezondheid

“Peters levensrelaas getuigt van een ongelooflijk optimistische ingesteldheid, ook nadat hij vernam dat hij hiv heeft. In de jaren 1980 waren hiv en aids heel erg zichtbaar in het homomilieu. Mettertijd maakten allerlei behandelingen het gelukkig mogelijk om het aids stadium te voorkomen en een soortgelijke levensverwachting te hebben als iemand zonder hiv. Een minder gunstig neveneffect was dat hiv in de taboesfeer terechtkwam, waardoor mensen er niet meer over praten. Met deze sterke getuigenis doorbreekt Peter dat stilzwijgen, inspireert hij anderen om zijn voorbeeld te volgen en elkaar te steunen. Een begripvolle omgeving maakt zo’n tweede coming-out immers veel makkelijker.”
– Yves Aerts, Coördinator van de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel çavaria

“Een positief doordrongen verhaal van een persoon met hiv die het leven bewandelt met een grote persoonlijke ambitie. Peter struikelt niet over de obstakels die een realistisch leven met hiv biedt. Noch de diagnose hiv positief, temperen zijn optimisme en doorzetting. Integendeel Peter lééft zijn leven mét hiv zonder taboe en stigma. Een levensvisie die bewijst dat normaliseren van hiv moet kunnen en persoon per persoon, door één man per keer zal gebeuren. Want één man kan wel dégelijk een verschil maken.”
– Frankie Devuyst, Stichter en Voorzitter Raad van Bestuur Hiv Vereniging België/Association Vih Belgique asbl

“Met “Peter Positief” geeft Peter Dombret op een eigen manier inkijk in zijn levensweg en in de sleutelmomenten in zijn leven met hiv. Hij gaat hierbij geen onderwerp uit de weg en vertelt open over relaties, seksualiteit, dromen en teleurstellingen.”Peter Positief” is het verhaal van hoe hiv in Peter’s leven kwam en hoe hij vanuit zijn menselijke, positieve kracht heeft aangepakt. ongetwijfeld kan dit boek mensen met hiv en hun omgeving herkenning en inspiratie geven. Peter Dombret geeft een gezicht en woorden aan “wie is iemand met hiv” en levert een bijdrage aan het normaliseren van hiv.”

Ria Koeck, beleidsmedewerkster Sensoa

%d bloggers liken dit: