Boek “Peter Power”

Boek Peter Power – Krachtsporttestimonial
Mijn ‘Personal Better Building it Better Body Plan’
‘Auteur Peter Dombret’

Volg Peter Power ook via Facebook – Peter Power Facebookpagina
Peter Power’s twee grote voorbeelden naast elkaar.
Arnold Schwarzenegger, old school en Jeff Seid new school.

Enjoy the motivation YouTube video! 

You don’t have to be great to start, but you have to start to be great!

Het boek komt uit in het jaar 2018 ! Ik leg uit hoe dat komt.

jeans blue bovenlichaam

In 1995 – 1996 hang ik mijn geprefereerde sport aan de haak. Omwille van de seropositieve diagnose, vind ik niet meer de energie om mijn ‘body sculptuur’ (lees: body building) verder krachtig door te zetten. Nochtans ben ik op mijn 25 jarige leeftijd een kranige kerel. Rond mijn 17 á 18 jaar begin ik met een paar dagen te trainen in een fitness vlakbij het ouderlijk huis. Het wordt al snel zeven op zeven trainen. Behaal dan ook top resultaten met zelfs de idee mee te doen aan de Belgische kampioenschappen body building.

Ik sport na mijn 25 jaar nog wel. Af een toe nog wat fitness. Poging tot starten met tennissen. Omwille van mijn beenlengteverschil va 3,9 cm door toedoen van een moto-ongeval, moet ik deze sport staken. Ik stap over naar golf waar ik jaren mijn gading in vind als technisch & mentaal moeilijke sport. Zeer uitdagend. Ook steeds een stukje verlofgevoel wanneer je een golfterrein op stapt.

Op mijn 44 jaar krijg ik spijt van het stoppen met krachtsport. Ik ben op dat moment al jaren zelfstandig Wellness & Business Coach met Herbalife producten. Herbalife brengt een nieuwe sportvoedingslijn uit. Herbalife 24 is de naam. Ik heb op dat moment ook terug 17 kg overgewicht. Rijkelijk leven en te weinig juiste beweging is hiervan de oorzaak. Ik slank eerst af van 97 kg naar 80 kg. Vetpercentage van 27% naar 22%. Buikomtrek van 117 cm naar 85 cm. Ik word er niet goed van deze cijfers hier neer te schrijven.

Ik voel me gezond en wel in mijn vel. Ik kom op het lumineus idee om mij terug toe te leggen op krachtsport. Mijn alles of niets principe steekt de kop op. Ik start een krachtsportprestatie testimonial. Simpel idee! Vierenveertig jaar min het getal 24 van de nieuwe sportvoeding is gelijk aan 20 jaar. Dat is het doel. De klok terug draaien met 24 jaar. Einddatum wordt gesteld op mijn 50ste verjaardag. 31 mei 2018. Totaal looptijd van het sportproject is met andere woorden 5,5 jaar. Ik benoem het als het “Personal Building it Better Body Plan”

Het boek zal mijn sportdagboek omvatten. Hoe ik van 80 kg evolueer naar boven de 100 kilogram lichaamsgewicht met een vetpercentage van 7%. Trouwens dat vetpercentage is nu al in orde en we zitten heden (maart 2015) voor op schema wat mijn lichaamsgewicht betreft. Ik weeg nu 94 kg.

Ik deel alles in het boek Peter Power. Mijn trainingsschema, professionele sportbegeleiding, voedingsschema, doktersbegeleiding, vele studie’s over mijn sportvoedingssupplementen die met de looptijd gegroeid zijn in aantal, blessures waar ik tegenop loop, testen die ik laten verrichten heb om mijn sportprestaties te verbeteren, wetenschappelijke studies die op mijn pad kwamen voor mijn krachtsport optimaal te kunnen uitvoeren, evolutiefoto’s, kostprijsplaatje …

Kortom mijn hele sportmap die ik aangelegd heb.

Mijn sportdagboek zal ontluikend zijn voor vele krachtsporters in het boek Peter Power!

4 Comments on “Boek “Peter Power””

  1. Pingback: Peter Positief TOP 10 aan ‘Goede Voornemens 2016’ – Goed voornemen nummer 6 | Peter Dombret

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: