Lezingen

Peter Positief zal in het komende jaar en de jaren nadien tijd reserveren om lezingen te verzorgen op scholen en voor groepen die behoefte hebben aan toelichting over die onderwerp twintig jaar ervaring en evolutie delen over ‘Positief Leven met HIV’

Peter Positief 


Woensdag 02 maart 2016
Lezing/ Getuigenis Werkgroep Ouders Holebi’s Gent

Voorstelling van het boek “Peter positief”  een leven met HIV. Met als gastspreker en auteur Peter Dombret.

Website: Programma

Enkele reacties:

  • “Dag Peter, bedankt voor de positieve avond die we gisteren in jouw gezelschap mochten doorbrengen. wat hebben we veel bijgeleerd en dit alles uitgelegd in een voor iedereen verstaanbare taal. de hele uiteenzetting en vooral je positieviteit zullen mij altijd bijblijven. Ik hoop dat je dit aan nog vele mensen mag doorgeven. nog veel succes voor jou en warme groeten”
  • “Dank u wel Peter … Was de moeite waard om naar Gent te komen … Ik vind je een heel sterk persoon … Hartelijk bedankt voor je positiviteit… Mooi boek trouwens ….”
  • “Zeer interessante avond gisteren in Casa Rosa! Niet enkel de oudergroep, maar ook wij (Geta-groep) hebben genoten van jouw positivisme en van je openheid over je ervaringen rond (sero)positiviteit. Ik heb enorm veel bewondering voor jou en hoop dat je nog heel veel getuigenissen kan geven, want er is veel te weinig geweten rond dit onderwerp. Veel succes nog en hopelijk kunnen we ooit nog eens een babbel hebben. Je ontmoet niet elke week zo’n positief mens. Dank voor je uitstraling!”
  • “Ja, het was heel leuk, uw getuigenis was een verademing en een heel grote openbaring voor de ouders, ook de mensen van de groep Geta waren duidelijk heel opgetogen over uw getuigenis.
    Leuk dat je zoveel boeken verkocht, nen dikken knuffel en merci”

Peter Positief: “Dankbaar voor jullie positief ontvangst en mooie commentaren. Het was echt een heel fijne avond. Veel vraag & antwoord. Echt heel fijn om doen en veel positivisme van jullie werkgroep uit! Fijn jullie organisatie en werking te leren kennen. Het gaat jullie goed. Enthousiaste Positieve groeten, Peter Positief”


Dinsdag 26 januari 2016
Lezing/Getuigenis Peter Positief in het programma van Sexual Healing: Avoid the scare, be aware!

Op 26 januari organiseren BeMSA Hasselt (Belgian Medical Students Association) ‘Sexual Healing: Avoid the scare, be aware!’

Een avond waarbij verschillende experts komen spreken over HIV en vooral ook het stigma dat ermee gepaard gaat. Door de combinatie van een interessante lezing en een getuigenis hopen we zo een meer genuanceerd beeld mee te geven over HIV en zetten we onze eerste stap in de strijd tegen het stigma! Peter Positief – www.facebook.com/peterpositief

Facebook: www.facebook.com/BemsaHasselt
Website: www.bemsahasselt.be

Evenement op Facebook: klik hier

Sexual Healing poster

Reacties van aanwezigen op de lezing – Avoid the scare, be aware!

Hallo Peter,

Ik ben ook een student op Uhasselt. Ik studeer er biomedische wetenschappen en heb enkele weken terug ook een virologieles gehad over HIV. Ik was dus al wel bekend met de moleculaire mechanismen. Maar hiervoor had ik nog nooit met ieamand die HIV-positief was gesproken of gehoord hoe die erover dacht. Daarom vond ik je lezing gisteren zeer boeiend.

Ik wou je nog even bedanken voor je boeiende getuigenis. IK was een en al oor. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hiervoor altijd een soort van ‘medelijden’ had met mensen die ernstige ziektes hebben of net als jij HIV positief (of beter neutraal wink-emoticon ) zijn. Begrijp me niet verkeerd, dit medelijden was nooit slecht bedoeld. Maar door jouw getuigenis gisterenavond ben ik op een andere manier hiertegenaan gaan kijken.

Als ik zie wat jij allemaal onderneemt nu om je dromen waar te maken en lotgenoten te steunen, dan sta ik alleen maar met mijn mond vol tanden. Want dat verdient echt veel respect en een dikke pluim. Door jouw positiviteit heb ik nu beseft dat mensen met HIV niet perse een ‘saai’ of verdrietig leven hebben omdat ze in de maatschappij worden nagestaard, of omdat ze moeilijker hun dromen kunnen waarmaken en niet zo lang leven.

ALLES kan nog. Niets is verloren, het is gewoon even een aanpassing in de manier van leven.

Je hebt me echt een hele andere kijk t.o.v. HIV gegeven. Bedankt daarvoor. Het vinden van de juiste woorden is heel moeilijk, maar geloof me dit komt oprecht uit m’n hart.

En nu kan ik alleen maar zeggen: Blijf zo goed verder doen waar je mee bezig bent, je bent een topper!


Zaterdag 14 november 2015
Lezing/Getuigenis Peter Positief in voorprogramma van het theaterstuk ‘Altijd Positief’ van Vreak Theater.

Deze voorstelling is een activiteit van Regenbooghuis Limburg, met de steun van de stad Hasselt, de provincie Limburg en çavaria.
Geschikt voor toeschouwers vanaf 16 jaar.

De succesvolle theatervoorstelling ‘Altijd Positief’ van VREAK Holebitheater is een beklijvend en humoristisch verhaal, doorspekt met mooie liedjes, om de positieve kant van het leven te benadrukken. Of hoe je serieuze zaken ook van de andere kant kan bekijken.

De monoloog ‘Altijd positief’ vertelt het verhaal van Victor, een geboren optimist, die toevalig al enkele jaren met HIV leeft. We leren ook enkele andere mensen kennen die voor hem erg belangrijk zijn en hem levensvreugde geven, ook op momenten dat het moeilijk is.

PROGRAMMA:
19u30: openingsreceptie
20u00: verwelkomingswoordje
20u15: facts & figures over hiv
20u30: Getuigenis Peter Dombret alias Peter Positief (Auteur boek Peter Positief)
20u45: aanvang voorstelling ‘Altijd Positief’
22u00: slotreceptie

TICKETS
Toegangskaarten zijn te verkrijgen via evenementen@regenbooghuislimburg.be en via onze aangesloten verenigingen.

WAAR?
Theaterzaal Olympia, Kuringersteenweg 242 – 3500 Hasselt.

Deze voorstelling is een activiteit van Regenbooghuis Limburg, met de steun van de stad Hasselt, de provincie Limburg en çavaria. Geschikt voor toeschouwers vanaf 16 jaar.

Altijd positief 14 november 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: