De ‘PP’ Alliteratie

Peter wordt door de levensjaren heen …

De ‘PP’ alliteratie in bijnamen rijgen mijn levensloop aan elkaar op een spontane manier. Op verschillende leeftijden komen deze uit zichzelf naar boven. Afhankelijk van dominante karaktertrekken die op dat moment opvallen bij vrienden, kennissen, familie en werkcollega’s, krijg ik deze verschillende bijnamen. De benamingen sieren mijn leven. Vandaar is het fijn om deze een keer op te sommen tot heden …

Peter Dombret – Eerste communiefoto!
De foto wordt meermaals gebruikt voor verschillende doeleinden. Van uitnodigingskaarten voor verjaardagen tot zelfs drankbonnetjes op persoonlijke feesten. Ik gebruik de foto ook regelmatig in trainingen met de ondertiteling: “Born to be a Director” – Design your own life.

Peter Dombret Communiefoto

“Born to be a Director”

 Peter Pan

PeterPan1

Als jonge knaap van mijn 05 tot 10 jaar ben ik een avontuurlijk kind. De vergelijking met Peter Pan is dan ook terecht. Je leest hier ook over in het eerste grote deel van mijn boek “Peter Positief”. Ook nu nog komt de benaming Peter Pan af en toe nog wel eens naar boven. Mensen die mij opeens zo even bij deze naam noemen.

Peter Pries

Peter Pries

T’ja, Peter Pries. Tijdens mijn adolescentie ben ik een kereltje dat geen handleiding nodig heeft op een nieuw aangekocht elektro-apparaat in werking te stellen. Televisietoestellen afstemmen op de videorecorder en vele andere apparatenkunsten verlenen mij deze naam. Echt wel grappig. Nu gaat het mij nog redelijk goed af alhoewel ik niet meer de Peter Pries ben van voorheen. Ik begin hiervoor naam en faam te verliezen. Wordt er blijkbaar allemaal wat technischer op en meer mogelijkheden.

 Peter Power

Modelfoto 3 klein

Peter Power komt in het leven vanaf mijn 17 á 18 jaar. Ik geraak verslaafd aan krachttraining. Per ongeluk eigenlijk. Een fitnesszaak Eddy, opende aan de spoorweg te Schelle vlak achter het ouderlijk huis. Mijn ouders motiveren me om er een keer een maand te proberen. Dat deden ze beter niet. Van een paar keer per week wordt het 7/7 trainen tot zware body sculptuur. Net de stap en overschakeling naar body building doe ik niet. Dat levert een jong gespierd lichaam op en voor de hand liggende de naam Peter Power.

Volge Peter Power ook via Facebook – Peter Power Facebookpagina

  Peter Proper

Peter Proper

Op mijn 44 jaar neem ik power training en body sculptuur weer heel fanatiek op. Naar aanleiding van het lanceren van Herbalife 24 sportvoeding, kom ik op de idee om op mijn 44 jaar, min het getal 24 van de benaming Herbalife 24 sportvoeding, mijn lichaam weer te sculpturen naar het lichaam dat ik had op mijn 20 ste levensjaar. Ik noem het “Personal Building it Better Body Plan” Een project van iets meer dan 5 jaar dat moet af zijn op mijn 50ste verjaardag. Met name op 31 mei 2018 zal de doelstelling bereikt moet worden.

Tijdens het herstarten krijg ik last van “Alopecia Areata”. Een haar aandoening waarvan je haar met ronde cirkels uitvalt. M.a.w. ronde kale plekken achterlaat op je schedel. Iedereen vraagt of ik ziek ben, terwijl ik me kerngezond voel en weer zes van de zeven dagen 2 uur in de fitness zit. Vandaar de idee om me een keer kaal te scheren. Ik sta daar prima mee. De bijnaam Peter Proper wordt geboren. Ik maak daar gelijk een promotiemogelijkheid van. Echt fijn.

Peter Positief

rainbow hoodie bovenlichaam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Peter Positief ! Wellicht ben ik daar nog het meest fier over. Onvoorwaardelijk enthousiasme en vertrouwen in positiviteit is een leidraad door mijn hele leven. Lees hiervoor zeker het boek “Peter Positief” Iedereen maakt in het leven minder leuke en zelfs heel nare dingen mee. Dat is voor mij niet anders. Het fijne van mijn karakter is dat het in mijn genen zit, om van de cadeau’s in een super lelijke verpakking, grote leermomenten te maken. Ze resulteren altijd in Positiviteit. Altijd !!! Vandaar dat Peter Positief mijn karakter trots siert. Ik ben heel dankbaar dat ik deze bijnaam mag dragen. Ik zal daar ook alles aan doen om deze naam te blijven verdienen.

Wat nog komt van bijnamen, moeten we nog ontdekken ….

Volg Peter Positief ook via Facebook – Peter Positief Facebookpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: